PROGRAMMA

Walking Distance

Saturday 24 March 2007 t/m Wednesday 18 April 2007

Tenmidden van de verbouwing van Werkstatt, werden twee kunstenaars uit Mexico Stad uitgenodigd er te experimenteren met de ruimte: beeldend kunstenaar Arturo Hernández Alcázar en filmmaker Elisa Miller Encinas.

In Walking Distance combineerden zij bestaand videowerk met beelden die zij verzamelden in Dordrecht. Vanuit een bijzonder perspectief, soms verstild, soms rigoureus, genereert hun werk informatie over lokale situaties in het grootstedelijke gebied. Leegstand, sloop en verspilling van vastgoed. Specifieke gebouwen worden daarbij tot krachtige iconen van stadsontwikkeling gemaakt.

Dankzij de staking van onze Poolse aannemer kon het bouwmateriaal van Werkstatt mooi ingezet worden voor een totaalinstallatie, bestaande uit grootscherm projecties en een collage op het raam en de vloer. De skyline, door Arturo Alcázar, van zwarte folie was de eerste ingreep in de projectruimte die twee jaar lang in verschillende gedaantes relaties aanging met ander werk.

Arturo Hernández en Elisa Miller

Arturo Hernández Alcázar (1978) maakt onderdeel uit van het kunstenaarsinitiatief GLMutantante, dat i.s.m. projectontwikkelaars en architecten kunstinterventies uitvoert in gebouwen die zich in een staat van verbouwing bevinden. Alcázar organiseert uitwisselingsprojecten met jonge kunstenaars in o.a. Mexico- City, München, Campeche en Chiapas.

Elisa Miller Encinas (1982) studeerde aan de filmacademie Centro de Capacitacion Cinematografica. Haar film Ver Llover (Watching it rain) won in 2007 de Gouden Palm voor de beste Korte Film op het Cannes Film Festival.

Transformacion...del espacio en polvo y vice versa

Videoloop, Mexico 2007

Flota

Videoloop, Dordrecht, 2007

Sistema de reproduccion...

Folie installatie op het raam en de vloer

Kunstenaars: Arturo Hernández Alcázar.

images/raamlettersweb.jpg images/100_1282.jpg images/100_1287.jpg images/100_1289.jpg images/invitacionweb.jpg images/projectiesweb.jpg images/raam2.jpg images/transform1.jpg images/transform3.jpg images/transform5.jpg images/WalkingDistanceweb.jpg images/stills_transformationofspace.jpg