PROGRAMMA

Plastic People Party

Wednesday 4 July 2012

The Voice of Dordrecht presenteert: Plastic People Party op woensdag 4 juli in club Dolhuis.

In september zijn er verkiezingen in Nederland. De politieke partijen ruziën met name over Europa en over de bezuinigingen. Johannes Brechter (München) ging in juni opzoek naar wat Dordtse jongeren belangrijk vinden en wat zij willen veranderen in Dordrecht, in Nederland of in Europa.

Met zijn mobiele workshop-bike fietste de kunstenaar, samen met jongerenwerkers van De Twern, langs wijkfeesten  in Crabbehof, Nieuw-Krispijn, Sterrrenburg en Wielwijk. Jongeren konden ter plekke lid worden van de imaginaire Plastic People's Party door mee te doen met de workshops. Hierin maakten de deelnemers van gerecycled plastic miniatuur woordvoerders van zichzelf, gaven zij de woordvoerders een stem en werkten mee aan een videoclip van de nieuwe partij.

Members of the PPP are: June, Eray, Rachel, Boulaina, Donita, Chayenne, Kokkie, Bas, Hanka, Ghizlane, Sibel, Joshua, Bilal, Tjoekie, Siham, Najoua, Zehra, Jill, Yassir, Marouane, Martha, Kevin, Alex, Evert, Colin, Joost, Youknow,Erik & Friend, Nada & Coco, Jan, Roel, Johannes.

Op woensdag 4 juli vond de première van de videoclip in Club Dolhuis plaats en ook het Dordtse burgerinitiatief Plastic Tas Vrij was er bij.

Adres:

Dolhuis Dolhuisstraat 55 3311 VE Dordrecht www.dolhuis.com  

Deuren open: vanaf 19:30

Entree: gratis

Over de kunstenaar

1979, woont en werkt in München

Brechter, die van start ging als graffiti-artiest, is vooral bekend vanwege zijn installaties in de stad en op straat en om zijn favoriete materiaal: plastic. Van bestaand afvalmateriaal als melkflessen, reclame stickers en bekers creëert hij comic-achtige figuren die duidelijk tot een eigen subcultuurtje horen. Skaters, straatvegers of speciale militaire eenheden liggen in de haven, kruipen rond onder bruggen en metrostations of hangen in openbare straatverlichting. Brechters skatersmentaliteit, waarmee hij de stedelijke ruimte telkens vanuit verrassende hoeken ervaart en verkent, vormt het uitgangspunt voor zijn onaangekondigde stadsinterventies.Brechter reist met Noordkaap mee naar Istanbul, Lissabon en Dordrecht.

 

Over The Voice of Dordrecht

Gedurende twee jaar onderzoekt Noordkaap vanuit de hedendaagse kunst de invloed van populistische stromingen op de Europese samenleving. Noordkaap maakt een groeiende tentoonstelling in 6 steden in Europa. In het project The Voice of Dordrecht worden jongeren uit de Drechtsteden actief bij het internationale programma betrokken door vanuit hun eigen beleving op de kunstprojecten van Noordkaap te reageren. Workshopleiders zijn kunstenaars die met Noordkaap op reis zijn. Noordkaap biedt een platform waar de jongeren hun eigen talenten kunnen ontwikkelen.

Eerdere workshops waren: Muntjesproject o.l.v. Daan den Houter met leerlingen van het Dalton Lyceum, Dangerous Dordrecht o.l.v. Federico D' Orazio met jongeren uit Oud- en Nieuw Krispijn, Campagne voor een Kunstwerk, o.l.v. collectief Foundland met leerlingen van het Insula College.

Mede mogelijk gemaakt dankzij

Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBFonds, Gemeente Dordrecht en het Mondriaan Fonds

Samenwerkingspartners

Jongerenwerk De Twern, middelbare scholen in Dordrecht, Werkplaats Oost, Club Dolhuis

Kunstenaars: Johannes Brechter.

images/PPP_1.jpg

Join the Plastic People's Party!

images/PPP_2.jpg images/PPP_3.jpg images/PPP_4.jpg images/s_v.s_b__night09wb2.jpg images/Brechter_SCHILD.jpg images/AD_PPP04-07-2012.jpg