PROGRAMMA

A Noordkaap es a DocuArt bemutatja:

Friday 20 July 2012

Július 20-án tartunk egy bemutatót prgoramunkról a DocuArt Moziban, 18 órai kezdettel. Gyere el és nézz meg minket! Ha nem tudsz eljönni, de mégis szeretnél velünk kapcsolatba kerülni, vagy csatlakozni a programhoz, megtalálsz minket a info@noordkaap.org

Populizmust?

A Noordkaap Alapítvány egy müvészeti kezdeményezés, mely jelenleg Európát járja egyre bövülö kiállítási projektjével. A program célkitüzése, hogy megvizsgálja a populista mozgalmak hatását az európai társadalomra.  Hogyan kezelik a különbözö országok a növekvö populizmust? Hogyan reagálnak az állampolgárok a populizmusra? Hogyan viszonyulnak a nemzetközi müvészek ehhez a témához? Müvészeket kértünk meg, hogy reagáljanak az aktuális társadalmi jelenségekre és fejleményekre.  

A müvészeti alkotások mellett a Noordkaap interjúkat készít müvészekkel, kurátorokkal, újságírókkal, filozófusokkal és társadalomkutatókkal különbözö helyszíneken. 2011-ben München, Isztambul, Köln szerepelt a programban, ezek után 2012-ben a Noordkaap Budapestre és Lisszabonba látogat. Az eredmények kiállítás-sorozat, rövidfilmek és egy újság, a Noordkaap Times formájában fognak megjelenni. Július 12-töl július 22-ig a Noordkaap Budapesten, többek között a DocuArtban készíti interjúsorozatát helyi résztvevökkel.

Hollandiában

2013 októberében Dordrechtben, Hollandiában mutatja be a Noordkaap az egész programot átfogó bemutatóját müvészeti alkotásokkal, interjúkkal, filmekkel és a program során gyüjtött élményekkel gazdagítva.

DocuArt

NOORDKAAP BUDAPESTEN Bemutató: 2012.07.20-án 18:00-kor DocuArt 1092 Budapest, Erkel u. 15.

images/Tomde-Toys.jpg

Tom de Toys, openingspeech. Read it in the Noordkaap Times!