PROGRAMMA

Kitchen Budapest

Sunday 1 August 2010 t/m Sunday 15 August 2010

Kitchen Budapest (KIBU) is een nieuw media lab in Hongarije voor jonge researchers die geïnteresseerd zijn in het tot stand brengen van markante combinaties tussen telecommunicatie,  informatietechnologie, sociale media en de fysieke openbare ruimte. In workshops, tentoonstellingen en productpresentaties over de hele wereld ontwikkelt KIBU projecten in crossdisciplinaire teams.

Opening: vrijdag 6 augustus 20u. met een live set door LOGOSAMPHIA & POYS1PATRON

KIBU Onderzoeksvragen: Wat gebeurt er met het net zodra het de stedelijke ruimte ontmoet? Hoe verhoudt de privé-ruimte zich tot de alom toenemende draadloze netwerken? Welke concrete invloed heeft de groeiende real-time feedback vanuit de stedelijke dynamiek op ons gebruik van de stedelijke omgeving? Wat maakt een huis slim? Wat maakt een straat slim?

KIBU at Noordkaap: András Szalay Sly (multimedia hacker + KIBU researcher) en Melinda Sipos (kunstenaar + programmadirecteur van KIBU) zijn te gast bij het Recycle X← project en zijn uitgenodigd om een workshop te ontwikkelen. Scratch that Itch vindt plaats in de KIBU Space, waar je kunt zitten, browsen en reageren op een selectie van typische KIBU projecten en producten.

→Recycle X is een samenwerkingsproject van Noordkaap en The Patching Zone.

András Szalai Sly is een multimedia-hacker en prototype ninja. Hij verbindt alledaagse voorwerpen met zijn computer en niet-alledaagse dingen via de afstandsbediening  met een gewone mobiele telefoon. Hij werkt ook als een kunstenaar en interactie ontwerper en houdt ervan om bizarre installaties te bouwen die mensen gek maken.Sly studeert momenteel aan de Royal College of Art in London.

Melinda Sipos is een in Budapest gevestigde kunstenaar en interaction designer. Zij is momenteel programmadirecteur van Kitchen Budapest.

Naar Kitchen Budapest

Naar SCRATCH THAT ITCH

Naar Recycle X

Kunstenaars: Kitchen Budapest.

images/2829381763_ed91e7129e.jpg images/ecogym_2.jpg images/1477755909_fbdff7d16e_m_.jpg images/large_aerial_brood_mare2_0.jpg images/macsek_header.jpg images/lugas_szines_oldal1a_1.jpg images/versbab_in_hand_1024.jpg