PROGRAMMA

Dangerous Dordrecht

Sunday 6 May 2012

The Voice of Dordrecht presents: Federico D'Orazio & Achraf Douhou, Abdel Tank Doubli, Amine Daoudi, Darryl Verdonk, Faysal Bouhlou, Jan van de Ven, Nasreddine Essalhi, Tufan Kumas en Yannick van Unen.

9 Jongeren uit Oud en Nieuw Krispijn met een serieuze passie voor kickboxen, gingen met kunstenaar D’Orazio aan het werk.

Op zondag 6 mei opent de tentoonstelling met de resultaten en dat waar de jongens voor gaan: kickboxen. Zij geven demonstraties en gaan daarna in  gesprek met Dordtse politici, buurtbewoners en het publiek over de betekenis van de term Respect. Noordkaap en jongerenwerk De Twern nodigen u van harte uit om op zondag 6 mei langs te komen in Werkplaats Oost in Dordrecht.

Programma

 14:00 Opening expositie Dangerous Dordrecht

15:00-17:00 Kickbox demo’s o.l.v. ringspeaker en voor het oog van een buitengewone jury

17:00-: 'Dordrecht gaat superhard', door Jamairo, de jongste rapper van Nederland

17:00-18:00 Eindelijk 's een goed gesprek over wat respect is, afdwingt of inboezemt...gespreksleider: Ahmet Karapinar (Raadslid Groen Links Dordt)

18:00 Prijsuitreiking door niemand minder dan.....Federico D'Orazio. Met uit kickbox walhalla Thailand ingevlogen attributen

 Locatie: Werkplaats Oost, Madoerastraat 2, in Dordrecht

The Voice of Dordrecht

Gedurende twee jaar onderzoekt Noordkaap vanuit de hedendaagse kunst de invloed van populistische stromingen op de Europese samenleving. Noordkaap maakt een goeiende tentoonstelling in 6 steden in Europa. In het project The Voice of Dordrecht worden jongeren uit de Drechtsteden actief bij het internationale programma betrokken door vanuit hun eigen beleving op kunstprojecten die elders in Europa ontwikkeld werden te reageren. Workshopleiders zijn kunstenaars die met Noordkaap op reis zijn. Noordkaap biedt een platform waar de jongeren hun eigen talenten kunnen ontwikkelen. Resultaten reizen mee door Europa.

Na Dangerous Dordrecht staan onder meer op het programma:

Campagne voeren voor een Kunstwerk, o.l.v. het Amsterdamse collectief Foundland. Foundland is een kunst- en ontwerpcollectief dat zich bezig houdt met kritische analyses van politiek en branding en de invloed van actuele trends op Nederlandse burgers. Het onderzoek en de visuele resultaten van Foundland duiken op in het publieke domein van conventionele media, zoals via advertising, drukwerk en internet alsmede in reguliere kunstruimten. Foundland's project 'The X-Factor' was te zien tijdens de tentoonstelling van Noordkaap in Keulen.

Plastic People of Dordrecht, o.l.v. de Münchner kunstenaar Johannes Brechter. Brechter, die van start ging als graffiti kunstenaar, is vooral bekend vanwege zijn installaties op clandestiene plekken in steden en om zijn favoriete materiaal: plastic. Van afvalmateriaal als melkflessen, reclame stickers en bekers creëert hij cartooneske figuren die duidelijk tot een eigen subcultuurtje horen. Tijdens de tour was Brechter actief in Istanbul en in Keulen.

Mede mogelijk gemaakt dankzij

Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBFonds, Gemeente Dordrecht en het Mondriaan Fonds

Samenwerkingspartners

Jongerenwerk De Twern en middelbare scholen in Dordrecht

Kunstenaars: Federico d'Orazio.

images/Dangerous_Dordrecht-1.jpg

Dangerous Dordrecht, een workshop door Federico D'Orazio

images/VoiceWS_Dorazio.jpg images/Voice_of_WS_DOrazio.jpg images/Voice_photoshoot1.jpg images/Voice_slogans_2.jpg images/Voice_slogans.jpg images/Voice-photoshoot.jpg