KUNSTENAARS

Radboud Mens

Amsterdam

Geluidskunstenaar wiens werk is geworteld in de breedste definitie van hedendaagse muziek. Mens maakt gebruik van elektronische technologie om microscopische processen hoorbaar te maken. Zijn muziek varieert van elektronische conceptuele muziek, soms ambient-drone-achtig, ritmisch en vaak heel minimaal.

Banabila, Mens en Douma

Banabila, Mens en Douma zijn voornamelijk werkzaam in de experimentele geluidscene. Denk aan een in elkaar overvloeiende mix van ambient, drone, technoise, minimal techno, electro en bombastische ritmes waar je niet alleen naar kunt luisteren, maar die je bijna als een zachte kriebel door je hele lijf voelt golven. Dit alles wordt ondersteund en verrijkt door de abstracte, hypnotiserende en live gemixte videobeelden van Marco Douma.

Banabila, Mens en Douma traden op bij de Kunstrand in 2013 als onderdeel van Noordkaap's WORM weekend, en tijdens AUTONO Speakers als onderdeel van It Never Happened in 2014.

In 1988 begon hij met het maken van audio-installaties en noise-machines. In 1994 introduceerde hij 'hyware' (zijnde hard-ruis) en 'technoise' (ritmische noise), waarmee hij het geluid los liet. Hij heeft talrijke noise-optredens en concerten gedaan. Sinds 1997 brengt hij vinyl en cd-albums uit op verschillende labels, zoals Staalplaat, Mutek en Touch. Op labels als Audio-NL en Vynalogica deed hij een serie van minimal-techno op 12inch. In live-situaties werkt hij ook met video-artiesten als Remco Schuurbiers en Jpech. Samen met Dan Armstrong is hij de grondlegger van de ERS-label. Ook was hij dj voor het Amsterdamse vrije radiostation Radio 100, waar hij een show getiteld Earbitten  uitzond, tussen 1986 en 2003.

images/artwork.jpg

» http://www.radboudmens.com/

Programma: Autono Speakers, NK op de Wereld van Witte de With, It Never Happened en Noordkaap op de Kunstrand 2013.