KUNSTENAARS

Michel Banabila

Rotterdam

Banabila is muzikant. Hij combineert invloeden uit de wereldmuziek met experimentele elektronica, sample-collages, atmosferische ambient en jazz.

Met ‘VoizNoiz-urban sound scapes’ brak hij internationaal door, via het Engelse Pork Recordings en het Amerikaanse Tonecasualties. ‘Voiznoiz III’ (2003), een samenwerkingsproject met Eric Vloeimans, werd bekroond met een Edison. Zijn recenter werk wordt steeds vaker in opdracht geschreven voor theater, onder andere Orkater-producties, televisie, film en video.

Banabila, Mens en Douma

Banabila, Mens en Douma zijn voornamelijk werkzaam in de experimentele geluidscene. Denk aan een in elkaar overvloeiende mix van ambient, drone, technoise, minimal techno, electro en bombastische ritmes waar je niet alleen naar kunt luisteren, maar die je bijna als een zachte kriebel door je hele lijf voelt golven. Dit alles wordt ondersteund en verrijkt door de abstracte, hypnotiserende en live gemixte videobeelden van Marco Douma.

Banabila, Mens en Douma traden op bij de Kunstrand in 2013 als onderdeel van Noordkaap's WORM weekend, en tijdens AUTONO Speakers als onderdeel van It Never Happened in 2014.

images/4_Rotterdam2011.jpg

photo by michel banabila

» http://www.banabila.com/

Programma: NK op de Wereld van Witte de With, Autono Speakers, It Never Happened en Noordkaap op de Kunstrand 2013.