KUNSTENAARS

Kitchen Budapest

2007, Hongarije

Kitchen Budapest (KIBU) is een nieuw media lab in Hongarije voor jonge researchers die geïnteresseerd zijn in het tot stand brengen van markante combinaties tussen telecommunicatie,  informatietechnologie, sociale media en de fysieke openbare ruimte.

In workshops, tentoonstellingen en productpresentaties over de hele wereld ontwikkelt KIBU projecten in crossdisciplinaire teams.

KIBU Onderzoeksvragen

Wat gebeurt er met het net zodra het de stedelijke ruimte ontmoet? Hoe verhoudt de privé-ruimte zich tot de alom toenemende draadloze netwerken? Welke concrete invloed heeft de groeiende real-time feedback vanuit de stedelijke dynamiek op ons gebruik van de stedelijke omgeving? Wat maakt een huis slim? Wat maakt een straat slim? KIBU wil de mogelijkheden van nieuwe media heroverwegen en herstructureren als ondredeel van het dagelijks leven en KIBU zet zich in voor verbindingen tussen nieuwe technologie en de maatschappij.

   

Lab

KIBU heeft een projectruimte met een onderzoeks lab in het centrum van Budapest. Jaarlijks krijgt ca. 12 onderzoekers een beurs, de beschikking over gereedschap en een dynamische werkplek waar kennis delen en uitwisselen van groot belang zijn. Het lab wordt mede mogelijk gemaakt door Magyar Telekom(MT), het grootste telekom bedrijf van Hongarije. Deze sponsoring zorgt er onder ander voor dat de producten en tests die in het lab ontstaan direct een breed publiek bereiken. KIBU streeft ernaar om ideeen te verwezenlijken en vervolgens krijgt een deel een culturele bestemming en een ander deel wordt ingezet voor commerciele doeleinden.

KIBU organiseert regelmatig tentoonstellingen waar prototypes gepressenteerd worden. Daarnaast werken zij regelmatig smane met culturele instellingen en andere professionals.

In 2010 was Kitchen Budapest te gast bij Noordkaap, als onderdeel van het project Recycle X in samenwerking met The Patching Zone.

images/2829381763_ed91e7129e.jpg

» http://www.kitchenbudapest.hu/en

Programma: KIBU presenteert: Scratch that Itch, LOGOSAMPHIA en Kitchen Budapest .