KUNSTENAARS

Federico d'Orazio

1968 (Bologna/ Italie), woont en werkt in 's-Hertogenbosch en Bangkok

"Ik gebruik om het even welke methode om mijn boodschap over te brengen. Ik richt mijn antenne op de donkere zijde van de samenleving om de toestand van de sociale en politieke malaise op te vangen. In mijn multimedia-provocaties besteed ik aandacht aan de actualiteit, de kronieken en de grote sociale transformaties."

"In mijn werk houden de ethische vraagstukken en het risico van hoog voltage de aandacht van de toeschouwers vast. Mijn installaties zijn bedoeld te functioneren als sociale ‘statements’. Mijn werk bestaat door de interactie met het publiek en de actualiteit. Men kan geen statement maken zonder actueel te zijn. Mijn werk is in symbiose met de media. Ze gaan hand in hand, kunnen niet zonder elkaar want de actualiteit is onlosmakelijk verbonden met de media. Mijn werk heeft ook betekenis op esthetisch niveau; ik kan mijn ideeën door kunst volledig tot uitdrukking brengen. Ik maak slechts statements en laat de rest over aan de toeschouwer."

Voor d’Orazio is maatschappelijk engagement onlosmakelijk verbonden met het kunstenaarschap. Kunst is daarbij geen remedie tegen maatschappelijke misstanden en onrecht, maar dient als manifest, eye-catcher of aanklacht. D’Orazio’s werk gaat over hedendaagse obsessies in de harde, kapitalistische en masculiene maatschappij. Sensatie is een onderdeel van zijn werk. Dat benadrukte hij nog eens toen hij zich kandidaat stelde voor het ‘Gala De Sterkste Kunstenaar van Nederland’ (Super La Tief, mei 2008) en het na een training van 3 weken in het Thaise Pataya opnam tegen Christian Daghio, voormalig wereldkampioen Muy Thai boksen.

 

D'Orazio studeerde aan de Liceo Artistico Statale, afd. architectuur en 5de jaar alg. prop. ex., Bologna [I]; Accademia di Belle Arti, afd. schilderen, Bologna; Akademie voor Kunst en Vormgeving, 's-Hertogenbosch en de Ateliers in Arnhem.

images/7.Full_Llove_Inn-1_kopie.jpg

» http://www.federicodorazio.com/

Programma: Closing Part - Dordrecht, Dangerous Dordrecht, Noordkaap in Cologne, Eigenaardig jongerenproject The Voice of Dordrecht, Noordkaap in München, SUPER LA TIEF en (Before) Property.

Bladeren (18/53)

RSS feeds

Bookmark and Share