KUNSTENAARS

Fabian Hesse

1980, woont en werkt in München

Via multimediale installaties, websites en workshops meet de kunstenaar zich verschillende maatschappelijke en politieke rollen aan. Hij richt adviesbureaus en ontwikkelingsmaatschappijen op waarin de focus ligt op sociale issues in stedelijk gebied. Zo biedt zijn bedrijf PPconsulting 36-uurs workshops aan, waarbij de perceptie die de deelnemers van hun stad hebben rigoureus verstoord wordt en biedt zijn organisatie SubCity Investments promotietours aan op braakliggend terreinen met hergebruikte fabriekshallen; over het spanningsveld tussen niet reguliere leefwijzen in semi-publieke ruimten en hun economische waarde.

Hij studeerde aan de Kunstacademie van Lyon,  Bouwkunde aan de TU Berlijn en aan de Kunstacademie van München bij prof. Olaf Metzel. 

NKTaxi / It Never Happened

Recentelijk is Hesse van start gegaan met het experimenteren met de mogelijkheden, maar vooral ook de beperkingen van 3D-printers. In de kelder van het Dordts Patriciërshuis toont Noordkaap een aantal van zijn zeer fragiele 3D-prints uit de series ‘Top ten Twitter passwords’ en ‘SPAM’, 2013/ 2014. Daarnaast zagen we de kunstenaar tijdens één van zijn performances getiteld ‘Stuxnet -comupter-virus sourcecode’, waarbij hij urenlang codes opleest van een computer virus.

images/emission_fusionfestival_t_416x416.jpg

Emission, performance Fabian Hesse

» http://www.fabianhesse.com/

Programma: NK TAXI, It Never Happened , Closing Part - Dordrecht, Noordkaap in Cologne, Grund Gesetz, Noordkaap in München en (Before) Property.