KUNSTENAARS

Erik Sep

1976, woont en werkt in Dordrecht

Erik Sep's ruimtevullende maquettes ademen prefab, jaren ’50 bouwstijlen gemengd met favela-achtige bouwoplossingen. Sep maakt parallelle werelden bestaand uit vele dimensies die via ingenieuze afwatersystemen, lichtnetwerken, honinggraatstructuren en spiegeltegels tot leven worden gewekt.

In de stad van Sep wordt dag en nacht druk geconstrueerd, afgebroken en opnieuw uitgevonden. Sep is een beeldend kunstenaar die zichzelf ziet als een architect, een ontwikkelaar die een stad bouwt. Zoals iedere stad is ook die van Sep nooit af. De stedenbouwkundige installaties duiken op verschillende locaties op en maken steeds optimaal gebruik van de mogelijkheden die de ruimte bieden.

Erik Sep studeerde in 2002 af  aan de Willem de Kooning Academy te Rotterdam, afdeling Autonome Beeldende Kunst en Vormgeving. Hij exposeerde onder meer in 't Torentje Almelo (solo), 'Ecoscape' in TENT. Rotterdam en 'Slow City', Galerie Gist Amsterdam. In 2009 won hij de Prix d'Arte op Slick Art Fair in Parijs. In 2014 was zijn werk te zien tijdens NKTaxi/It Never Happened.

images/sepdetail.jpg

Erik Sep

» http://www.eriksep.nl/NL/index.html

Programma: NK TAXI, It Never Happened en De parallelle wereld van Erik Sep.

Bladeren (13/53)

RSS feeds

Bookmark and Share