KUNSTENAARS

Daniele Pario Perra

1969, Bologna

Pario Perra doet onderzoek naar activisme in de kunst, gebaseerd op kunstgeschiedenis, politiek, sociologie en stedelijke verschijnselen.

Hij legt archieven aan, ontwerpt praktische hulppaketten, slaat observatie tenten op naast Vaticaan Stad, stelt zichzelf verkiesbaar via billboards en kookt politiek gekleurde pasta’s. Pario Perra is een netwerkkunstenaar die via bestaande sociale strategieën bruggen slaat tussen het leven van alledag en het reguliere kunstcircuit, dat voor hem de ideale zeepkist vormt.

Daniele Pario Perra exposeerde o.a. in TENT.Rotterdam (Redefine the Enemy, 2008), Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Post-it City, Occasional Urbanities, 2008), in P74 Gallery Ljubljana (Parallel Economies, 2007). In 2008 verbleef hij als artist in resident in Het Wilde Weten in Rotterdam.

Fresco Removal

In 2008 was Pario Perra te gast bij Noordkaap en gaf hij in het kader van de tentoonstelling 'Recyclism - There Will Be Dust' zijn workshop Fresco Removal. Hier leren de deelnemers via één van de oudste, beroemde Italiaanse restauratietechnieken grafitti's van de muur over zetten op schildersdoek.

Pasta and Politics

Tijdens de tentoonstelling 'You Know Me' met Filippo Minelli vond de workshop Pasta and Politics van Pario Perra plaats. Pario Perra leert de deelnemers in de workshop niet alleen de oude kooktechnieken toe te passen, hij vertelt ook over de diplomatieke betekenis van de verschillende kleuren sauzen en stelt gericht vragen over het collectieve Europese geheugen op het gebied van geschiedschrijvende gebeurtenissen en persoonlijke geschiedenissen.

images/DSCN4711.jpg

Daniele Pario Perra, workshop Fresco Removal in kraakpand Annares, Dordrecht 2008

» http://www.contraconcept.org/

Programma: NK TAXI, It Never Happened , Pasta and Politics, Fresco Removal en Recyclism - There Will be Dust.