KUNSTENAARS

Daan den Houter

1977, woont en werkt in Rotterdam

Daan den Houter is een multi-disciplinaire kunstenaar. Hij studeerde Artificial Intelligence, en besloot na twee jaar over te stappen naar de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Zijn werk Canvas Repaint, waaraan hij de afgelopen tien jaar gewerkt heeft, is het meest bekend. Den Houter nodigt schilders uit hierop nieuw werk te creëeren, wat dan slechts een week tentoongesteld wordt in de kleinste galerie van Rotterdam, De Aanschouw. Na een week wordt het canvas doorgeschoven naar een andere schilder die er een nieuwe laag op aanbrengt.

Den Houter's werk onderzoekt de positie van veronderstellingen uit het (dagelijks) leven. Soms door deze verhouding tot een object te veranderen, zoals in Canvas Repaint, en Money Path, andere keren door het perspectief letterlijk te veranderen, zoals in High Tea Table. Zijn werk creëert een nieuw perspectief dat aanspoort onze eerste indruk te herdefiniëren, en onze eigen geaccepteerde aannames te herevalueren. Het wakkert een discussie over de eigen waarde van het werk aan, en de kijker's opinie ten aanzien hiervan.

Tijdens Noordkaap's Europese tour laat Den Houter zijn High Tea Table (Riesenkünstlerstammtisch) zien, en hij creëerde het werk Money Path #1 in Müchen (juni 2011). Daan den Houter vergezelt ons ook in Istanbul in september 2011.

images/mpath2.jpg

Money Path #1:, Munchen 2011, foto: Roel Weenink

» http://www.daandenhouter.com/

Programma: Closing Part - Dordrecht, Noordkaap in Lisboa, Noordkaap in Cologne, So you think you can make Art?, Noordkaap in Istanbul, Eigenaardig jongerenproject The Voice of Dordrecht, Noordkaap in München en Riesenkünstlerstammtisch.

Bladeren (9/53)

RSS feeds

Bookmark and Share