KUNSTENAARS

Arturo Hernández Alcázar

(1978) Woont en werkt Mexico City, Parijs, Madrid en Berlijn

Met beelden, installaties en geluidsproducties verkend Hernández blinde vlekken in het stedelijk domein en legt de vinger op corruptie en politiek schandaal. Hij is  afgestudeerd aan de Kunstacademie La Esmaralda in Mexico City. Recente tentoonstellingen en projecten, onder meer:

Moscow Biennale 2013

'Present is a burning building', Galerie Dukan Hourdequin, 2012 Parijs

'Resisting the present', Musée d’Art moderne de la Ville de Paris, 2012

San Francisco Art Institute, 2011

MuAC, UNAM, Mexico City, 2010

Noordkaap werkt sinds 2007 samen met Arturo aan locatiegebonden projecten en installaties. Co-producties zijn:

'Walking Distance', 2007. Arturo Hernández & Elisa Miller. Een totaalinstallatie gedurende de bouw van Noordkaaps eerste projectruimte in Werktstatt, Dordrecht.

'Dust Devil', 2008. Via advertenties vroeg Hernández stof te koop en speculeerde hij met dit waardeloos materiaal. In Dust Devil, verhefde Hde kunstenaar  het materiaal stof tot begerenswaardig element door er o.a. een nieuwe muntsoort van te maken. 'Dust Devil' was onderdeel va de tentoonstelling 'Recyclism-There will be Dust' in Werkstatt en in leegstaande winkels op de Voorstraat-Noord.

'Kunstvlaai', Westergasfabriek Amsterdam 2010.

'You all are not the world' voor de Noordkaap Europese tour over de opkomst van het Populisme werd gepresenteerd op 'Noordkaap in Cologne', Jack in the Box Keulen 2011/ 2012, 'Super Burro', LX Factory Lissabon 2012 en 'Closing Part', Baracca/ Dordrecht 2012. Het werk was ook onderdeel van de overzichtstentoonstelling It Never Happened in 2014.

'Displacement (stones project)' is een box met stenen afkomstig van gebouwen die gesloopt worden, die Hernández Alcázar over de hele wereld verzamelt, verplaatst en archiveert. De box reisde mee met de NKTaxi als onderdeel van It Never Happened in 2014.


images/Arturo_lp_outside.jpg

Arturo Hernandez Alcazar, recordcover outside, 2012

» http://arturohernandezalcazar.blogspot.com/

Programma: NK TAXI, It Never Happened , Closing Part - Dordrecht, Noordkaap in Lisboa, Noordkaap in Cologne, Kunstvlaai/ Carlos D'Abreu, Arturo Hernandez, Recyclism - There Will be Dust en Walking Distance.

Bladeren (6/53)

RSS feeds

Bookmark and Share