KUNSTENAARS

Art van Triest

1984, Woont en werkt in Utrecht

Art van Triest maakt in zijn installaties gebruik van sterke beelden, interactiviteit en techniek. In Keulen presenteert Noordkaap een deel van zijn langlopend project ‘Geweer’. 'Geweer' is een groeiend aantal ideeën voor kleine interactieve installaties. De ideeën gaan in op het karakter van het geweer als gebruiksvoorwerp. De kunstenaar probeert hiermee een beleving vorm te geven die blijft hangen, iets wat de toeschouwer niet snel vergeet. Het beeld van een geweer roept heel wisselende reacties op; van jongensachtig plezier tot grote afkeer. Het is als een icoon dat blijft plakken, het is fotogeniek en zit op het randje van goedkoop entertainment. De ideeën en verhalen achter de installaties zijn niet diepgravend en moeilijk, maar liggen net onder de oppervlakte.

Van Triest over zijn project: “De inhoud van deze installaties zit hem in wat ze bereiken, wat is het effect? Is het shockerend? Is het amusant? En wat zegt dat over de toeschouwer? Het werk neemt geen standpunt in over geweren, is niet pacifistisch of gewelddadig, alleen pragmatisch, gebruikt het beeld voor wat ik wil bereiken.”

Art van Triest studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Recent was werk van Art van Triest te zien bij onder meer het Incubate festival in Tilburg, GAME CITY in Den Bosch en tijdens de Internationale dag van de, georganiseerd door de Vrede van Utrecht, Pax-it en Masterpiece.

images/PeletonArtv.T.jpg

'Peleton', interactieve installatie Art van Triest

» http://www.artvantriest.nl/

Programma: Closing Part - Dordrecht en Noordkaap in Cologne.