KUNSTENAARS

Abner Preis

1975, Philadelphia. Woont en werkt in Rotterdam

"De focus van mijn kunst en haar uitgangspunten zijn geworteld in mijn streven om mensen hoop te geven  in situaties die hopeloos lijken te zijn. Het vermogen te lachen om verdriet en om schoonheid te zien in een troosteloos object."

Abner Preis combineert in zijn werk verschillende formats, voorwerpen, media en alter-ego's. Een dominant component in zijn kunst is een voortdurende inspanning om dualiteit te bundelen in een boodschap van hoop, die kan worden gezien in klassieke schilderijen van drugsgebruikers, een video van een familie die hun zoontje een pistool als kerstcado schenkt, een alter-ego performance van een niet-religieuze dominee die liefde en hoop predikt in een goddeloze wereld of een straat-marketing campagne getiteld 'Eat Shit Smile'.

"Mijn keuze voor deze vorm van humor, schoonheid en hoop is indirect. De boodschap is niet die van een bokser in de ring, maar die van een street fighter in de outskirts. Mijn stijl is niet militaristisch, maar eerder guerrilla. Mijn boodschap is zo ingewikkeld als het simpel is en wordt aangeboden in vele vormen en onder voorbehoud van: oorlog, afval, vuil, vuilnis, belediging, geweld, wapens, bloed, pijn, schoonheid, poëzie, vriendelijkheid, schilderen, video, performance en dagboek."

Super Hero

Voor Abners recente project Super Hero, dat onlangs van start ging in Zaal 5 (Filmhuis Den Haag/ curator Manon Bovenkerk) trad Noordkaap op als partner in de verwezenlijking van het European Super Hero project.

   

I = S / S = I // = S = Superheroes are in our imagination. If you have an imagination, you are a Superhero

Schwarzwald

Tijdens de opening van Schwarzwald op 26 februari 2010 verzorgde Abner de rondleidingen door het bos in Noordkaap en nam er rock video's op met het publiek, zie ook programma 2010/ Schwarzwald.

   

images/the-love-machine-and-me_2_.jpg

Abner Preis met The Lovemachine, 2010

» http://www.abnerpreis.org/

Programma: Closing Part - Dordrecht, Noordkaap in München en Schwarzwald .