KUNSTENAARS

Remotewords

Keulen

Remotewords verspreidt literaire statements via Google Earth en andere virtuele-globe systemen.

REMOTEWORDS is een langdurig artistiek project dat wereldwijd communicatieve berichten (in verschillende talen) op daken plaatst en verspreidt via virtuele globes zoals Google Earth. De woorden worden met verf permanent in hoofdletters op de daken van desbetreffende instellingen geschilderd. De locatie en de boodschap vormen conceptueel gezien een semantische eenheid.
Het doel van deze actie is om het bericht via een satelliet-systeem te publiceren, met enige vertraging vanwege het feit dat de data in het systeem vaak maar eens per jaar of jaren wordt bijgewerkt. Google Earth is voor elke internetgebruiker gratis, en het programma reproduceert het gehele aardoppervlak tot in het meest indrukwekkende detail.

Noordkaap nodigde de kunstenaars uit bij de Europa-tour aan te sluiten en het dak van onze container, die van stad tot stad reist, te gebruiken. REMOTEWORDS zal de container met specifieke locaties in elk gaststad verbinden. Een GPS tracker zal op het object worden geïnstalleerd zodat de Noordkaap container tijdens het twee jaar tour gevolgd kan worden.

REMOTEWORDS is in 2007 in Keulen (DE) opgericht.

Kunstenaars: Achim Mohné en Uta Kopp

images/RW8_1.jpg

» http://www.remotewords.net/

Programma: Closing Part - Dordrecht, Noordkaap in Lisboa, Noordkaap in Istanbul, Eigenaardig jongerenproject The Voice of Dordrecht en Noordkaap in München.

Bladeren (42/53)

RSS feeds

Bookmark and Share